NRK-Marit anklages for trygdejuks

På vegne av ofre for fibromyalgi ber advokat Hans-Erik Thorsberg politiet etterforske Marit Christensen for å ha planlagt sykdom og sykemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var som morgengjest i et P4-program i forrige uke at Marit Christensen fortalte lytterne at hun planla både sykdom og sykemelding etter at programserien hennes ble tatt av lufta.

Uttalelsene provoserte advokat Hans-Erik Thorsberg, som er fast tilknyttet Norges Fibromyalgi Forbund, skriver VG.

- Mange blir mistrodd

Christensen sa i P4-programmet at hun planla å være syk et halvt års tid for å ta seg inn etter et hardkjør.

Advokat Thorsberg reagerer kraftig på uttalelsene, og har bedt Oslo politidistrikt etterforske Marit Christensen for trygdemisbruk.

- Selv har jeg mange klienter som blir mistrodd når de virkelig er syke, så får de høre at andre bare kan planlegge å bli syke, sier han til avisa.

Thorsberg får støtte fra jusprofessor Asbjørn Kjønstad, som sier at man ikke kan planlegge å bli rammet av sykdom, for så å gå ut av arbeidslivet. Kjønstad vil ikke kommentere Christensen-saken spesielt, men mener på generelt grunnlag at planlagt sykdom ikke gir rett til sykepenger.

Sjokkert

Marit Christensen er sjokkert over at hun beskyldes for trygdemisbruk. Hun benekter ikke at hun planla å bli sykemeldt, men hevder hun var dødssyk da programserien gikk.

Ifølge VG mener hun det ikke var trygdejuks, fordi hun burde vært sykemeldt langt tidligere. Christensen hevder at hun heller ville satse livet enn å avslutte programserien før den var ferdig, og at advokaten bruker henne som kjendis for å få omtale.