17. MAI-ANSIKTER: Kommentator Pål Plassen følger hele barnetoget, mens programledere på Slottsplassen er Anne Rimmen og Marte Stokstad. Reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan, er Nadia Hasnaoui. Foto: NRK
17. MAI-ANSIKTER: Kommentator Pål Plassen følger hele barnetoget, mens programledere på Slottsplassen er Anne Rimmen og Marte Stokstad. Reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan, er Nadia Hasnaoui. Foto: NRKVis mer

NRK med bunad-blemme på direkten: - Nå kan dere slutte å ringe sentralbordet

NRK-kommentator med glipp da han skulle fortelle om Mette-Marits bunad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå skal jeg rette opp noe av det viktigste, og folk kan slutte å ringe sentralbordet til NRK, sa NRK-kommentator Pål Plassen en halvtime ut i NRKs 17.mai-sending.

Kort tid i forveien hadde han gjort det «utilgivelige» - nemlig å bomme på den geografiske tilhørigheten til kronprinsesse Mette-Marits bunad.

Da han introduserte kongefamilien mens de sto på slottsbalkongen, sa Plassen at kronprinsessen var ikledd en Rogalandsbunad.

VINKET TIL BARNETOGET: På ballkongen står kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit , prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Her er Mette-Marit ikledd en Hardangerbunad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VINKET TIL BARNETOGET: På ballkongen står kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit , prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Her er Mette-Marit ikledd en Hardangerbunad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det er Hardangerbunad som kronprinsessen har på seg, det var Rogalandsbunad hun hadde før i dag, presiserte Plassen etter at han hadde blitt informert om glippen.

Skiftet bunad Bakgrunnen for misforståelsen var at Mette-Marit hadde skiftet bunad mellom Skaugum og Slottet. Tidligere på dagen hadde hun sammen med kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilst på skolebarna fra Asker fra trappa på Skaugum.

Reaksjonene hadde tydeligvis ikke latt vente på seg etter Plassens bunad-blemme, og kommentatoren måtte pent legge seg flat.

- Jeg skal bare beklage det. Det er en nydelig bunad kronprinsessen har på seg i dag, og det er slik at denne Hardangerbunaden fikk hun i bryllupsgave i 2001, sa Plassen.

MØTTE BARNA: Onsdag morgen hilste kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (bildet) på skolebarna fra Asker fra trappa på Skaugum. Her er Mette-Marit ikledd en Rogalandsbunad. Foto: NTB Scanpix
MØTTE BARNA: Onsdag morgen hilste kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (bildet) på skolebarna fra Asker fra trappa på Skaugum. Her er Mette-Marit ikledd en Rogalandsbunad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Plassen følger hele barnetoget, mens programledere på Slottsplassen er Anne Rimmen og Marte Stokstad. Reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan, er Nadia Hasnaoui.

- Bunad engasjerer Prosjektleder Anne Røthing i NRK har ikke tall på akkurat hvor mange som ringte NRKs sentralbord før Plassen rakk å rette opp feilen, men bekrefter at bunader i høyeste grad engasjerer.

- Det har ringt inn en del. Engasjementet knyttet til bunader kommer nok både av at folk er stolt over bunaden, og at det ligger en stor virksomhet i det å utvikle bunader og folkedrakter fra andre steder, sier Røthing når Dagbladet ringer.

- Vi merker også at engasjementet fra det tradisjonelle «bunadspolitiet» er stort, og det er et tema vi også skal komme tilbake til seinere i sendinga.

- Og dette «bunadspolitiet» fikk også sentralbordet merke?

- Tydeligvis, men det fanget heldigvis Plassen godt opp.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram