NRK med bunad-blemme på direkten: - Nå kan dere slutte å ringe sentralbordet

NRK-kommentator med glipp da han skulle fortelle om Mette-Marits bunad.

17. MAI-ANSIKTER: Kommentator Pål Plassen følger hele barnetoget, mens programledere på Slottsplassen er Anne Rimmen og Marte Stokstad. Reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan, er Nadia Hasnaoui. Foto: NRK
17. MAI-ANSIKTER: Kommentator Pål Plassen følger hele barnetoget, mens programledere på Slottsplassen er Anne Rimmen og Marte Stokstad. Reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan, er Nadia Hasnaoui. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå skal jeg rette opp noe av det viktigste, og folk kan slutte å ringe sentralbordet til NRK, sa NRK-kommentator Pål Plassen en halvtime ut i NRKs 17.mai-sending.

Kort tid i forveien hadde han gjort det «utilgivelige» - nemlig å bomme på den geografiske tilhørigheten til kronprinsesse Mette-Marits bunad.

Da han introduserte kongefamilien mens de sto på slottsbalkongen, sa Plassen at kronprinsessen var ikledd en Rogalandsbunad.

- Det er Hardangerbunad som kronprinsessen har på seg, det var Rogalandsbunad hun hadde før i dag, presiserte Plassen etter at han hadde blitt informert om glippen.

Skiftet bunad Bakgrunnen for misforståelsen var at Mette-Marit hadde skiftet bunad mellom Skaugum og Slottet. Tidligere på dagen hadde hun sammen med kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilst på skolebarna fra Asker fra trappa på Skaugum.

Reaksjonene hadde tydeligvis ikke latt vente på seg etter Plassens bunad-blemme, og kommentatoren måtte pent legge seg flat.

- Jeg skal bare beklage det. Det er en nydelig bunad kronprinsessen har på seg i dag, og det er slik at denne Hardangerbunaden fikk hun i bryllupsgave i 2001, sa Plassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer