Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK-meklingen fortsetter

Ennå ingen skisse fra meklingsmannen kl. 09.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Åtte timer etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt, er det enda ikke klart om NRK vil operere som normalt utover dagen eller gå i svart og stummende taushet.

Klokka 07.30 hadde meklingsmann Merethe Smith ennå ikke lagt fram noen skisse til løsning, melder NRK Dagsnytt.

Meklingsmannen fortalte i natt  at avstanden mellom partene i praksis er like stor som den hadde vært i hele går kveld.

Dersom meklingen for de 3.000 NRK-ansatte ender i konflikt for alle de fire involverte arbeidstakerorganisasjonene,  blir det full stopp i radio, tv og på nrk.no.

De NRK-ansatte, hvorav halvparten er journalister, har krevd lønnstillegg på 16.000 kroner, mens ledelsen har tilbudt om lag halvparten. Det er også stor avstand i spørsmål om utenlandstillegg, opphavsrett og fridager.

Dersom det blir NRK-streik i natt, kommer Jon Gellius og et 20-talls profilerte medarbeidere fra nyheter, sport, underholdning og barne-tv til å møte publikum på Majorstuen stasjon, Nationaltheatret og andre trafikkutepunkter i Oslo-trafikken til å møte publikum i morgentimene for å fortelle om bakgrunnen, sier talsmann for streikekomiteen, Håkon Haugsbø, til Dagbladet.no.

ENTEN PÅ TV eller i kollektivtrafikken i Oslo morgen for å fortelle hvorfor det er blitt NRK-streik. Jon Gelius tar ikke fri uansett.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling