NRK nedringt av elskerinner

Elskerinnene meldte seg omgående da NRK rykket inn annonse og etterlyste kvinner til en radiodokumentar om å være kjærester med gifte menn. Programskaper Gyrid Listuen er glad for frimodigheten til alle som kontaktet henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Og de legger for dagen en enorm oppfinnsomhet og kreativitet for å leve ut sine hemmelige kjærlighetsforhold, forteller NRK-medarbeideren.

Perfekt forhold

Gyrid Listuen har lenge vært opptatt av mytene om å være kjæreste med utro ektemenn som ikke ønsker å bryte ut av familien.

- For mange single kvinner er utgangspunktet nærmest perfekt. Du kan fortsette å være fri og frank, mens du har en elsker som ikke krever deg fullt og helt. Problemet oppstår når du forstår at han er din store kjærlighet. Hva da?

E-postene har tikket inn på Gyrid Listuens datamaskin. Brev og telefoner strømmet på fra elskerinner som ville fortelle. Et femtitall kvinner har tatt kontakt.

- Ikke bare single jenter, men også gifte kvinner som er utro med gifte menn. Det har slått meg hvor mye folk rekker i en travel hverdag.

Spenning

Hvilke små smutthull de lager seg for å oppleve spenningen og erotikken. Samtidig ligger nok mye av drivkraften i at møtene er ulovlige og hemmelige, sier Gyrid Listuen.

Champagnefrokost

I går feiret hun 38-årsdagen med champagnefrokost hjemme på Grünerløkka i Oslo sammen med nære venninner. Latteren satt løst da de leste forhåndsomtalen om dagens radiodokumentar i et TV- og radiomagasin, der Gyrid Listuen ble omtalt som kvinnen som fortalte sin mann før bryllupet at hun ikke ville klare å være monogam. Og seinere ble skilt på grunn av utroskapen.

- De hadde blandet meg og intervjuobjektet. Men det gjør ikke noe. Familien tar sånt avslappet. Og livet er da ikke så alvorlig. Er det vel? spør radiojournalisten.

FEIRET: Gyrid Listuen (i midten) har laget radiodokumentar om elskerinner. I går feiret hun fødselsdag med venninner på Grünerløkka.