NRK: Nobelinstituttet har politianmeldt falsk nominasjon av Trump til Nobels fredspris

Trolig en falsk nominasjon til årets fredspris.

FALSK: I Nobelinstituttets liste over nominerte kandidater til årets fredspris, er det trolig en falsk nominasjon som gjelder USAs president Donald Trump.

Foto: REX/Shutterstock
FALSK: I Nobelinstituttets liste over nominerte kandidater til årets fredspris, er det trolig en falsk nominasjon som gjelder USAs president Donald Trump. Foto: REX/ShutterstockVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Nobelinstituttets liste over nominerte kandidater til årets fredspris er det trolig en falsk nominasjon som gjelder USAs president Donald Trump.

Saken er anmeldt, og den er under etterforskning av norsk politi, melder NRK.

- Vi kommenterer aldri gyldige nominasjoner, det ville være i strid med våre statutter. Men når du først spør om nominasjonen av den amerikanske presidenten, kan jeg opplyse at vi har gode grunner til å tro at det dreier seg om en forfalsket nominasjon, sier Nobelinstituttets direktør Olav Njølstad til NRK.

Han vil ikke si hva som gjør at de mener nominasjonen er falsk, eller hva det betyr.

Fristen for nominasjoner gikk ut 31. januar. Direktør ved Institutt for fredsforskning, Henrik Urdal, bekreftet da at Trump var nominert.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed om en nominasjon, og at Trump er nominert. Men jeg kan ikke si noe om hvem som står bak nominasjonen. Det er konfidensielt. Jeg kan avsløre at det er en amerikaner, uttalte Urdal til Nettavisen.