Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK: Norge samarbeidet med USA om å hacke russiske datanettverk

Norge og USA har samarbeidet om å hacke russiske datanettverk. Formålet er å innhente etterretningsinformasjon om Russland, ifølge NRK.

INGEN KOMMENTAR: Etterretningssjef Morten Haga Lunde og Etterretningstjenesten vil ikke kommentere saken. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
INGEN KOMMENTAR: Etterretningssjef Morten Haga Lunde og Etterretningstjenesten vil ikke kommentere saken. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK skriver at informasjonen framkommer av Edward Snowdens materiale fra NSA. Ifølge kanalen har USA og Norge siden 2011 hatt et samarbeid om spionasje i datanettverk.

NSA skal også ha hatt et særlig ønske om å skaffe informasjon om det russiske politiske lederskapet og den russiske forvaltningen av natur- og energiressurser.

Etterretningstjenesten har ikke ønsket å kommentere NRKs opplysninger.

Eldbjørg Løwer, leder for Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS), sier at utvalget «ikke kan kommentere E-tjenestens metodebruk i detalj, men utvalget er kjent med tjenestens metoder og hvordan metodene brukes».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling