Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK: Norge vil bidra med militære rådgivere i Irak

Etter all sannsynlighet kommer Norge til å bidra med militære rådgivere i kampen mot IS, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen nærmer seg en avgjørelse på hva Norge skal bidra med i kampen mot IS, og kilder i regjeringsapparatet sier til NRK at Stortinget etter planen skal informeres torsdag ettermiddag.

Ifølge utenriksminister Børge Brende (H) vurderer Norge å hjelpe til med å trene irakiske soldater. Mandag deltok Brende på en konferanse i Paris der det ble diskutert hva som bør gjøres i kampen mot IS. Samme dag opplyste han at Norge hadde fått en henvendelse fra USA, og at Norge vurderer å bidra med militær kapasitetsbygging i Irak.

- Norge er en av de aller største humanitære giverne. Nå vurderer vi også hvordan vi kan bidra med for eksempel militær kapasitetsbygging framover, slik at den irakiske regjeringen og hæren kan gjøre jobben sin med å slå tilbake ISIL, sier utenriksminister Børge Brende (H) til kanalen.

- Vi vurderer nå ulike bidrag. Det er en grundig vurdering som skal legges til grunn, og når den er klar, så vil vi gå ut med det, sier en hemmelighetsfull Brende.

I Afghanistan har norske militærrådgivere trent opp afghanske soldater. Samme type bidrag vurderes nå også i Irak for å gjøre irakiske soldater i stand til å bekjempe militsgruppene i sitt eget land.

- Når det gjelder vurderingene som gjøres, så er de i tråd med vurderingene som USA også har gjort. Det er ikke aktuelt å sette inn bakkemannskaper som skal drive med skarpe oppdrag i området. Det har Obama også avvist. Nå ønsker vi å styrke kapasiteten til den irakiske hæren, sier Brende.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling