Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK og historien

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den pensjonerte NRK-mannen Erik Bye advarer mot mangel på systematisk arkivering av historisk materiale i NRK. Ifølge Bye slettes innslag i hytt og vær, og viktige programmer og intervjuer er forsvunnet for alltid. Han hevder også at det er helt tilfeldig hvem som tar ansvar for arkivering og bevaring for ettertida. Det later til å være en oppgave for mer eller mindre pensjonerte medarbeidere.
  • Dette er høyst foruroligende. NRK har samme plikt til å avlevere til Nasjonalbiblioteket som andre medier. Å ta vare på radio- og TV-innslag er en oppgave for fagfolk, både på den tekniske og den historiefaglige siden. Hva som er historisk materiale, er for øvrig ikke noe som kan avgjøres i samtida. Kilders verdi avgjøres av framtidas historikere. Nasjonalbiblioteket bør gis midler til å gjøre jobben. Det er ikke lov å skalte og valte med historien så lemfeldig som det framgår av Erik Byes brev til NRKs styreformann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media