NRK overvåker ansatte

Ledelsen i NRK Oppland så seg lei på det høye sykefraværet ved kontoret. Derfor satte de opp et videokamera for å overvåke de ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmingen har skapt reaksjoner blant enkelte ansatte ved NRKs distriktskontor på Lillehammer. De føler seg overvåket, skriver avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

NRK-ledelsen kan også vente seg andre problemer, overvåkingen er nemlig ikke meldt inn til Datatilsynet slik arbeidsgiver plikter.

Distriktssjef Brynjulf Handgaard forstår at det stilles spørsmål ved metoden, men sier filmingen skjer i forståelse med de ansatte. Ingen har kommet til ham med protester.

Bekymret

Distriktssjefen er bekymret over det høye sykefraværet ved kontoret. Meningen er at opptakene skal vises til bedriftshelsetjenesten, slik at de kan se hvordan Handgaards ansatte jobber i stressede situasjoner.

Handgaard hadde gjerne sett at bedriftshelsetjenesten selv fulgte arbeidet i redaksjonen, men de hadde ikke anledning. Dessuten mener distriktssjefen at videoopptak vil ha bedre effekt.

- Ved å studere opptakene kan bedriftshelsetjenesten registrere uheldige arbeidsstillinger og miljørelaterte problemer, sier Handgaard.

Aksepterer

Redaksjonsklubbens leder, Øystein Skotte, aksepterer bruken av slike opptak hvis ledelsen oppfyller forutsetningene de har avtalt.

- De som har motforestillinger, skal slippe å jobbe når kameraet går. Det er også en forutsetning at det kunngjøres overfor samtlige ansatte før opptakene starter.

<B>KAMERA GÅR:</B>Her, på nyhetsdesken til NRK Oppland, blir de ansatte filmet for å avdekke eventuelle arbeidsproblemer. Foran redaksjonklubbens leder Øystein Skotte.