NRK-par bundet, kneblet og ranet mens de lå og sov

18-åring fra Algerie dømt for grovt ran og frihetsberøvelse: «Don't look, sleep, or else we kill»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 18-åring fra Algerie er dømt til fengsel i ett år og sju måneder for grovt ran og frihetsberøvelse. Han må også betale 60 169 kroner i erstatning til kvinnen og 26 847 kroner i erstatning til mannen. I tillegg er begge de fornærmede tilkjent 80 000 kroner i oppreisning, skriver TV2.

Hendelsen fant sted søndag 18. desember i fjor, ved 05-tida på natta.

De to NRK-kjendisene, en kvinne og en mann, lå og sov på to madrasser, da 18-åringen og en kamerat tok seg inn i leiligheten deres i Oslo. De to fornærmede holdt på å pusse opp leiligheten, som ligger i første etasje, og de hadde satt opp vinduene med barnesikring for å lufte ut malingslukt som var i leiligheten.

Kvinnen har forklart at de to ransmennene sa følgende da de kom inn på soverommet: «Don't look, sleep, or else we kill».

Bandt og kneblet De to mennene bandt og kneblet de to NRK-kjendisene, og i løpet av en og en halv time ble de to fornærmede truet både med hammer og tapetkniv. Begge har forklart at de oppfattet det hele som svært dramatisk.

De to ble truet til å oppgi hvor de oppbevarte verdigjenstander, og også til å røpe pinkoder til bankkort - og hvor mye de hadde på konto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer