NRK-par bundet, kneblet og ranet mens de lå og sov

18-åring fra Algerie dømt for grovt ran og frihetsberøvelse: «Don't look, sleep, or else we kill»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18-åring fra Algerie er dømt til fengsel i ett år og sju måneder for grovt ran og frihetsberøvelse. Han må også betale 60 169 kroner i erstatning til kvinnen og 26 847 kroner i erstatning til mannen. I tillegg er begge de fornærmede tilkjent 80 000 kroner i oppreisning, skriver TV2.

Hendelsen fant sted søndag 18. desember i fjor, ved 05-tida på natta.

De to NRK-kjendisene, en kvinne og en mann, lå og sov på to madrasser, da 18-åringen og en kamerat tok seg inn i leiligheten deres i Oslo. De to fornærmede holdt på å pusse opp leiligheten, som ligger i første etasje, og de hadde satt opp vinduene med barnesikring for å lufte ut malingslukt som var i leiligheten.

Kvinnen har forklart at de to ransmennene sa følgende da de kom inn på soverommet: «Don't look, sleep, or else we kill».

Bandt og kneblet De to mennene bandt og kneblet de to NRK-kjendisene, og i løpet av en og en halv time ble de to fornærmede truet både med hammer og tapetkniv. Begge har forklart at de oppfattet det hele som svært dramatisk.

De to ble truet til å oppgi hvor de oppbevarte verdigjenstander, og også til å røpe pinkoder til bankkort - og hvor mye de hadde på konto.

Gjerningsmennene tok med seg fire iPhone-telefoner, fire bankkort, en bærbar datamaskin og en champagneflaske fra leiligheten.

På frifot De to fornærmede kom seg til slutt løs og fikk varslet politiet. Domfelte ble pågrepet på Solli plass ikke lenge etter, og hadde da noe av ransutbyttet på seg.

Gjerningsmennene tok ut 10 000,- før paret klarte å sperre kortene sine. Politiet sporet gjerningsmennene elektronisk etter kortbruken.

Den andre mannen politiet mener står bak klarte å løpe vekk, og flyktet til Danmark. Der ble han pågrepet av dansk politi - hvorpå han så klarte å rømme fra ungdomsfengselet i København. Mannen er fortsatt på frifot.

18-åringen har tilstått forholdet, og får derfor en strafferabatt på 15 prosent, heter det i dommen.

Dagbladet har søkt NRK-paret for en kommentar, uten hell. Dagbladet kommer med mer.