NRK-profil pepret med stein under opptak til Dagsrevyen

Laget tv-reportasje i Sverige. Anders Magnus kom ikke fysisk til skade, opplyser NRK.

KASTET STEIN PÅ: Ikke alle i Rinkeby utenfor Stockholm var like fornøyd med at Anders Magnus og NRK kom på besøk. Foto: WikiCommons
KASTET STEIN PÅ: Ikke alle i Rinkeby utenfor Stockholm var like fornøyd med at Anders Magnus og NRK kom på besøk. Foto: WikiCommons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kilder i Stockholm-politiet bekrefter overfor Dagbladet at to NRK-journalister ble angrepet med stein under opptak i den svenske hovedstaden. Hendelsen fant sted i bydelen Rinkeby i forrige uke. 

Rinkeby er kjent som et problemområde i Sverige, med høy arbeidsledighet og et utbredt kriminelt miljø. Også tidligere har journalister opplevd truende situasjoner på åpen gate i drabantbyen. 

Følte politiet var målet Også NRK bekrefter forholdet, og forteller Dagbladet at de to NRK-journalistene var nyhetsreporter og programleder Anders Magnus og kameramann Mohammed Alayoubi.

- NRK bekrefter at journalist Anders Magnus og fotograf Mohammed Alayoubi ble kastet stein på da de var på jobb i Rinkeby. Innslaget skal sendes i «Søndagsrevyen» 8. mai, opplyser kommunikasjonsenheten i NRK.

Dagbladet har uten hell forsøkt å kontakte Magnus og Alayoubi for utfyllende kommentar.

NRK bekrefter at ingen av de to kom fysisk til skade under opptrinnet. 

- Anders Magnus og Mohammed Alayoubi var sammen med politiet da steinkastinga fant sted, og opplevde at steinene av rettet mot politiet, ikke dem. Derfor har det ikke vært aktuelt å anmelde forholdet, opplyser NRK videre. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer