NRK-profilen Lars Egil Mogård er død

Den folkekjære NRK-profilen Lars Egil Mogård gikk bort fredag som følge av covid-19.

OVER: Tidligere journalist-profil Lars Egil Mogård er død. Foto: Privat
OVER: Tidligere journalist-profil Lars Egil Mogård er død. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere NRK-journalisten gikk bort fredag. Han ble 70 år gammel. Familien har bekreftet dødsfallet overfor Nordlys.

De opplyser til NRK at Lars Egil Mogård var fullvaksinert.

Mogård gikk av med pensjon fra NRK i sommer. Han døde på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

På Facebook skriver familien at de har mistet en nær ektemann, en stødig pappa og «Bæss», en morsom svigerfar og en stolt bestefar, skriver NRK.

Mogård ble alvorlig syk av corona i sommer. 14. oktober ble han lagt inn på sykehus, og etter noen dager ble han lagt i respirator.

For åtte år siden ble Mogård diagnostisert med kronisk lymfatisk leukemi - den vanligste av blodkreftsykdommene med rundt 250-300 nye tilfeller i Norge årlig.

Mogård hadde tidligere fått cellegiftsbehandling for dette, men hadde likevel fortsatt et dårlig immunforsvar.

Mogård har over 50 år bak seg i mediebransjen. 70-åringen har blant annet jobbet i Rana Blad, Nordlys og Helgelands Arbeiderblad. Han har også jobbet i Dagbladet, men huskes nok best for sine 28 år i NRK.

Regionredaktør i NRK i nord, Nina Einem sier at Lars Egil Mogård var en svært kunnskapsrik og avholdt journalist både i og utenfor mediemiljøet.

- Han var tydelig, uredd og etterrettelig, og nøt stor respekt for sin fagkunnskap, sier hun til NRK.

Hun forteller at han var et naturlig midtpunkt med sitt gode humør og mange anekdoter fra et langt og innholdsrikt yrkesliv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer