SKYLDER PÅ SIONISTER: Iran, ved ambassaden i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKYLDER PÅ SIONISTER: Iran, ved ambassaden i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- NRK-sak inspirert av sionistregimet

Iran sterkt kritisk til NRK-sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget advarte mandag om å være på vakt mot hatske utspill i norske moskeer. Utspillet hans er ledd i en avledningsmanøver og har til hensikt å skade forholdet mellom Iran og Norge, mener Iran.

NRK meldte lørdag at imamer blir sendt fra Iran til Norge for å forkynne antisemittisme og hatpropaganda mot Vesten.

Justisminister Knut Storberget (Ap) fulgte mandag opp saken og varslet at imamer fra Iran kan bli nektet visum og innreise til Norge dersom de forbereder norske muslimer på handling.

- Denne type besøk trenger vi ikke i Norge. Dette representerer alvorlige straffbare handlinger. Det å oppfordre og rekruttere til terror, er klart straffbart, sier Storberget til NRK.

Han oppfordrer folk som overhører hatske prekener om å varsle politiet.

- Sionister Mandag kveld sendte Irans ambassade ut en pressemelding som tilsvar på NRKs sak. Iranske myndigheter mener temaet er fullstendig oppdiktet og ledd i en propagandakampanje for å avlede folks oppmerksomhet fra nyhetene om avlytting i regi av USAs ambassade.

Dessuten er saken om imamer som forkynner antisemittisme påvirket av sionister som har til hensikt å skade forholdet mellom Iran og Norge, mener ambassaden.

- NRK-programmet var iscenesatt på oppfordring og inspirasjon av lobbygrupper som tilhører sionistregimet og hadde som formål å skade det bilaterale forholdet mellom Iran og Norge, skriver Irans ambassade.

- Avledningsmanøver Ambassaden mener saken også er en avledningsmanøver.

- Hovedformålet med saken var å avlede det norske folkets oppmerksomhet fra nyheter i kjølvannet av mistenkelige aktiviteter og inngripener ved den amerikanske ambassaden i Oslo, uttaler Irans ambassade videre.

NRK-saken hadde dessuten ifølge Iran som mål å avlede det norske folks oppmerksomhet fra brudd på menneskerettigheter begått av amerikanske myndigheter.

FÅR KRITIKK: Behrouz Aghaei, konsul ved den iranske ambassaden i Oslo. Foto : Lise Åserud / SCANPIX
FÅR KRITIKK: Behrouz Aghaei, konsul ved den iranske ambassaden i Oslo. Foto : Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Til slutt tar ambassaden de muslimske miljøene i forsvar og sier at Iran støtter muslimers interesser og formål i hele verden. Påstander om forbindelser mellom Irans ambassade og moskeer i Norge er dessuten grunnløse. Forholdet handler kun om kulturelle og religiøse seremonier og festligheter, uttaler ambassaden.

- Uhørt Storberget rister på hodet over Irans pressemelding.

- Jeg synes beskyldningene i pressemeldingen er uhørte. De fleste av oss aktive samfunnsborgere i Norge vet jo at NRK ikke er styrt av sånne hensyn som beskrives i denne meldingen, sier Storberget.

Han tok mandag kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste og Utlendingsdirektoratet og ba dem være spesielt oppmerksomme på imamer som kommer fra Iran.

(NTB)

OPPRØRT: - Jeg synes beskyldningene i pressemeldingen er uhørte. De fleste av oss aktive samfunnsborgere i Norge vet jo at NRK ikke er styrt av sånne hensyn som beskrives i denne meldingen, sier Storberget. Foto:  Jacques Hvistendahl/Dagbladet
OPPRØRT: - Jeg synes beskyldningene i pressemeldingen er uhørte. De fleste av oss aktive samfunnsborgere i Norge vet jo at NRK ikke er styrt av sånne hensyn som beskrives i denne meldingen, sier Storberget. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer