FRI: Kjell Alrich Schumann (t.h) ble dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for sin part i Nokas-ranet i 2004.Her avbildet sammen med sin forsvarer Fredrik Schøne Brodwall.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FRI: Kjell Alrich Schumann (t.h) ble dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for sin part i Nokas-ranet i 2004.Her avbildet sammen med sin forsvarer Fredrik Schøne Brodwall. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

NRK: Schumann risikerer ny forvaringsdom

Politiet mener Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann har brutt et besøksforbud som han ble ilagt i januar etter en episode i Stavanger.

Nokas-ransdømte Kjell Alrich Schumann er fortsatt på prøvetid etter at han ble løslatt fra forvaring for snart fire år siden.

Nå har Schumann blitt ilagt et besøksforbud mot sin tidligere kone i Stavanger som han, etter politiets oppfatning, har brutt, melder NRK.

- For dem som har vært involvert er dette en alvorlig sak, sier politiinspektør Lars Ole Berge til kanalen.

Rikskringkasteren skriver at de kjenner til at politiet og statsadvokaten nå vurderer en ny forvaringssak på grunnlag av Schumanns angivelige brudd på besøksforbudet, kombinert med andre forhold som de foreløpig ikke vil si mer om.

Dersom en tidligere forvaringsdømt begår en ny straffbar handling i prøvetiden kan statsadvokaten velge å reise en sak for tingretten for gjeninnsetting i forvaring.

- Nye straffbare forhold kan på generelt grunnlag føre til gjeninnsettelse, og vi følger nøye med på hans situasjon. I tillegg til de generelle prøveløslatelsesvilkårene følger vi også med på om de spesielle vilkårene overholdes, sier Berge til kanalen.

Schumann selv ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. Dagbladet har også vært i kontakt med Schumann, som heller ikke ønsket å kommentere saken overfor avisa.

Advokat Odd Rune Torstrup, som representerer Schumanns ekskone, sier til rikskringkasteren at kvinnen har følt reell frykt gjennom vinteren da besøksforbudet ble ilagt.

Nokas-ransdømte Schumann var mannen som avfyrte skuddene som drepte politioverbetjent Arne Sigve Klungland under det dramatiske ranet i Stavanger i 2004.

Dagbladet kommer tilbake med mer.