NRK sier nei til bøter for burnout i Bø

Prosjektleder Per Selstrøm avviser at NRK vurderer å betale bøtene som to bilførere fra Bø i Telemark fikk etter å ha demonstrert en såkalt «burnout» i et tv-program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to fikk 2.500 kroner hver i bøter av lensmannen i Bø etter å ha spunnet kraftig med bilen mens den sto stille, og dermed laget mye røyk og fete gummistriper i asfalten. «Burnouten» med de to amerikanske bilene ble filmet og vist i programmet til Alex Rosén på NRK1.

Selstrøm, som er prosjektleder i Underholdningsavdelingen i NRK, sier at det ikke har vært snakk om at NRK skal dekke bøtene.

- Noe slikt kan vi ikke gjøre. Vi synes selvsagt det er synd og merkelig at de to skulle få bøter etter å ha spunnet med bilene, men vi har aldri vurdert å betale. Den eneste kontakten jeg har hatt med de bøtelagte, var da den ene ringte meg for tre uker siden. Da ba jeg ham om å sende oss et brev om saken. Siden har vi ikke hørt fra dem, sier han til NTB.

Selstrøm var ikke klar over at det er ulovlig å spinne med bilen slik de to sjåførene gjorde, og han avviser at kjøringen skjedde på oppfordring fra NRK.

(NTB)