NRK-sjef: Frp-er sa han skulle skyte programleder

Mazyar Keshvari (Frp) sier han ikke truet, men har beklaget «slengbemerkninger».

BAKTEPPET: Denne debatten, om terror og ekstremisme, danner bakteppet for opptrinnet der Frp's stortingsrepresentant Mazyar Keshvari framsatte grove drapstrusler mot NRK-profilen Ingunn Solheim. På tampen av debatten utfordret Ap-representant Hadia Tajik Frp's Mazyar Keshvari om det hun mener er Frp's hatretorikk. Foto: Skjermdump, NRK Debatten.
BAKTEPPET: Denne debatten, om terror og ekstremisme, danner bakteppet for opptrinnet der Frp's stortingsrepresentant Mazyar Keshvari framsatte grove drapstrusler mot NRK-profilen Ingunn Solheim. På tampen av debatten utfordret Ap-representant Hadia Tajik Frp's Mazyar Keshvari om det hun mener er Frp's hatretorikk. Foto: Skjermdump, NRK Debatten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 28. august: Hadia Tajik (Ap) og Mazyar Keshvari (Frp) ryker i tottene på hverandre under NRK-programmet «Debatten», der temaet i utgangspunktet var ekstremisme. NRKs Ingunn Solheim debuterer som programleder for debattprogrammet denne kvelden. På tampen av sendinga tar Tajik et oppgjør med det hun mener er Frp's hatretorikk, og overrumpler Keshvari, som på kort varsel har stilt opp som Frp's innvandringspolitiske talsmann fordi justisminister Anders Anundsen (Frp) trakk seg.

- Et bakholdsangrep, typisk NRK, sa Keshvari til kanalen dagen etter.

16. oktober: Etter en sending går Debatten-redaksjonen ut på puben Lorry i Oslo. Der er også Keshvari, som tar seg bort til bordet der NRK-gjengen sitter og henvender seg til programleder Ingunn Solheim, for så å framsette det flere uavhengige kilder oppfatter som grove trusler mot henne.

Ifølge kildene, som var tilstede, gjentok Keshvari ulike varianter av følgende budskap: At han hater henne, at han drømmer om å drepe henne, og at han skal skyte henne.

Flere var usikre på hvordan de skulle tolke utsagnene fra Frp-representanten. Seinere kom han tilbake med et ønske om å snakke om Debatten-programmet han deltok i snaut to måneder tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer