- NRK skapte et uverdig bikkjeslagsmål

Afshan Rafiq (H) og generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp slakter NRKs innvandrings- debatt. - De har svekket sin rolle som rikskringkaster, sier Rafiq.

KREVER NY DEBATT: Afshan Rafiq. Foto: Torbjørn Grønning
KREVER NY DEBATT: Afshan Rafiq. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Debatten var ubehagelig å se på. NRK valgte en arena som ekskluderte andre innvandrere og alle som ikke er muslimer, sier stortingskandidat Afshan Rafiq (H) til Dagbladet om tirsdagens valgdekning på statskanalen.

- NRK må skjerpe seg, de skapte et uverdig bikkjeslagsmål mellom tre menn. Det var verken opplysende eller konstruktivt, sier hun om den direktesendte moské-debatten.

Nå krever hun at kanalen arrangerer en ny debatt.- Integreringsdebatten er valgkampens viktigste tema og avgjørende for Norges framtid. Da bør de invitere samtlige partier, sier hun til Dagbladet.Hun får støtte av genralsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp.

- Hele scenografien, med fire menn i panelet og eldre muslimske menn i bakgrunnen var ekstremt ekskluderende. Mange av utfordringene er knyttet til kvinner og barn, sier Eide til Dagbladet.

Se debatten hos NRK her.

«Muslim- pakistansk» «Vi skal forsøke å finne ut hvorfor vi ikke lykkes med integrering i Norge. Er det fordi innvandrerne ikke vil integreres eller er det rett og slett fordi vi nordmenn er fulle av fordommer», lød programleder Atle Bjurstrøms introduksjon fra asfalten utenfor moskeen i Tøyenbekken, like før det barket løs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer