NRK starter fra bunnen

Kaoset etter NRK-styrets sammenbrudd i går har i alle fall en god side: Vi har fått en offentlig debatt om hva slags sjef NRK bør ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Etter at den avgåtte lederen Torger Reve før helga lanserte en økonom uten erfaring fra publisistisk virksomhet, er denne snevre kompetansen dømt fullstendig utilstrekkelig. En institusjon av NRKs type kan ikke ledes av en person som ikke er fortrolig med både institusjonens unike plass i det norske system og med norsk kultur og samfunnsliv i sin alminnelighet. Det er den publisistiske virksomheten som er det spennende ved institusjonen.
  • NRK er inne i en overgangsfase som mediebedrift, og ansatte og ledere har møtt denne situasjonen på en profesjonell måte. Ingen tenker seg at det lenger vil være aktuelt å ansette en sjef med primært politisk kompetanse. Men både de teknologiske sprang som står for døra og de organisasjonsmessige utfordringene som bedriften står overfor, krever en ledelse som kan få de ansatte med seg. Slik kan man også hindre lekkasjer fra styrearbeidet. Den toppsjefen som skal ta bedriften gjennom overgangsfasen, må ta utgangspunkt i den institusjonen som er, ikke i den som eventuelt skal komme ut av prosessene. NRKs verdigrunnlag må ligge i bunnen. Og framfor alt: NRK trenger ikke en leder som er av den oppfatning at frelseren sto fram ved hans eller hennes tiltredelse.
  • BI-rektoren Torger Reve skulle representere en profesjonalitet i NRKs styre som mange har ment styrene har manglet tidligere. Han hadde åpenbart de teoretiske forutsetningene, men manglet de praktiske. Styret har gjort mye positivt de fem månedene Reve var leder og det var også nære ved at styret fikk tilsatt en sjef som hadde en viss bredde i sin kompetanse. Men styrelederen må bære et tungt ansvar for at de amatørmessige hodejegerne kjørte seg fast til slutt.
  • Det hviler imidlertid også et tungt ansvar på kulturminister Ellen Horn, som både utnevnte Reve og som ikke har fulgt opp arbeidet med sjefrekrutteringen som en eier bør. Vi håper neste runde blir mer profesjonelt utført enn den som nå er nullstilt.