NRK-streik kan ramme prinsessebryllupet

NRK-journalistene rasler kongelig med sablene foran årets lønnsoppgjør. Nå advarer de om at en eventuell streik kan ramme prinsessebryllupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen om streik under prinsessebryllupet blir i følge Dagens Næringsliv (DN) blant NRK-journalistenes sterkeste kort under årets lønnsoppgjør. Vielsen skal starte klokken 16 på ettermiddagen 24. mai.

- Vi har mange gode kort: Svarte skjermer, stum radio og tomt internett er sterke virkemidler. Hvis konsekvensen blir at TV 2 får bryllupet, er det ikke med glede vi sender fra oss seerne til konkurrenten, sier leder for NRKs journalistlag Sigmund Raanes til DN.

TV2 har foreløpig bestemt seg for å ikke sende direkte fra begivenheten, men informasjonssjef Geir Mikaelsen sier kanalen kan revurdere dette om NRK går i svart.

De sentrale forhandlingene med arbeidsgiverforeningen Navo starter 9. april. De lokale oppgjørene starter den 15. samme måned. Raanes sier det vil bli klart om det går mot streik i midten av mai.

NRK-journalistene mener de har sakket akterut i forhold til lønnsutviklingen både innenfor yrkesgruppen og i forhold til samfunnet for øvrig. I år krever de derfor også kompensasjon for dårlige oppgjør tidligere år.

(NTB)