Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK-streiken

NRK-streiken er over

Partene er enige i kveld, etter åtte dager i streik.

ENIGE: Partene har blitt enige i NRK, og vanlig programmer starter igjen fra midnatt. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

lokka 20.30 i kveld ble det altså klart: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRK-journalistenes streikegeneral Rickard Aune er enige, og den åtte dagers streiken er omme.

- Vi har funnet en løsning som er god. God for NRK og for alle parter, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, ifølge NRK.

Gleder seg som et barn

NRKs Espen Aas skriver «gleder meg som et barn til å komme tilbake i #dax18 i morgen...!»

- Streiken i nrk er over ved midtnatt!#NRKstreik, skriver NRKs Sidsel Wold på Twitter i kveld.

Dermed er alle NRKs programtilbud igjen på lufta fra midnatt.

Åtte dagers streik

Tirsdag for ei drøy uke siden gikk 1700 journalister ut i streik, fordi de ikke fikk medhold i sin hovedkrav i årets lønnsoppgjør. Streiken har i praksis lammet NRKs nyhets- og aktualitetsdekning siden da.

Nå er streiken avblåst fra midnatt.

NRK-journalistene hevder de ikke ble møtt på noen av sine tre hovedkrav: sikring av kompetanse for framtida, likebehandling av tilkallingsvikarer og fast ansatte og starten på et utjevning av lønnsforskjeller mellom NRKs journalister og sammenlignbare grupper i andre medier.

Allerede samme dag som streiken brøt ut, antydet kringkastingssjef at det var mulig å finne en enighet på de to første punktene. Men det var uaktuelt for ham å gi et lønnstilbud som i praksis ville gjort NRK-journalistene lønnsledende, argumenterte Eriksen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media