Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK-streiken er slutt

Partene ble enige sent torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NRK-ledelsen og LO-medlemmene i NRK, Kringkastingens Landsforening (KL) og Musikernes fellesorganisasjon (MFO), kom til enighet sent torsdag kveld.

- Utover fredag regner jeg med at de fleste sendingene både på radio og TV vil gå som normalt, opplyser kringkastingssjef John G. Bernander til NRK.no.

Den nye avtalen skal være innenfor rammen av tidligere oppgjør i NRK.

- Jeg beklager overfor publikum det reduserte tilbudet vi har hatt de siste to ukene og ser fram til igjen å tilby en sterk og rikholdig NRK-meny, sier John G. Bernander.

De KL-organiserte er fornøyd.

- Vi er stolte over å ha gjennomført en streik som har resultert i en delvis innfrielse av våre krav med en god lavlønnsprofil, fokus på likelønn, arbeidsbelastning og uttelling på utdanning, sier Stein Kyrre Killi, nestleder i Kringkastingens Landsforening til NRK.no.

- Vi har fått et godt generelt tillegg, samtidig som vi har fått forhandlingsrett på hele lønnspotten. Vi har også langt på vei fått innfridd våre krav til å løfte mange av lavlønnsgruppene i NRK, sier Killi.

STREIKEN ER SLUTT: KL-medlemmene Åge Gullberg og Jawad Rafi utenfor NRK. Foto: Scanpix
STREIKEN ER SLUTT: KL-medlemmene Åge Gullberg og Jawad Rafi utenfor NRK. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling