NRK tar tenkepause om lisens

Utsetter omleggingen til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

To måneder ekstra lisens

Bernander planla julegave verdt 350 kroner

Sponheim ber seerne saksøke NRK

En spansk en

NRKs styreleder Hallvard Bakke utsetter omleggingen av NRK-lisensen til høsten.

Kringkastingssjef John G. Bernander ble orientert om utsettelsen gjennom en kopi av en e-post Bakke sendte til Dagens Næringsliv.

Fredag før nyttår kunne verken kringkastingssjef John G. Bernander eller kulturminister Trond Giske svare på hvordan NRK skal kreve inn kringkastingsavgiften i år.

UTSETTER OMLEGGING: Styreleser Hallvard Bakke (t.v.) og kringkastingssjef John G. Bernander har vært uenige om måten å kreve inn lisens på til neste år. Foto: SCANPIX
UTSETTER OMLEGGING: Styreleser Hallvard Bakke (t.v.) og kringkastingssjef John G. Bernander har vært uenige om måten å kreve inn lisens på til neste år. Foto: SCANPIX Vis mer

Fordi Stortinget i en merknad under budsjettbehandlingen i desember har sagt at NRK skal inntektsføre hele lisensinnbetalingen i regnskapsåret 2007, trenger Bernander og NRK en ny forskrift før omleggingen kan gjennomføres i praksis.

I mellomtiden har styreleder Hallvard Bakke tatt fullt grep om lisensinnkrevingen. Etter å ha lest uttalelsene til Bernander og Giske i Dagens Næringsliv fredag, sendte han følgende e-post til avisen:

«Innbetalingen per 1.3. skjer naturligvis for perioden 1.3.-30.8. Den ligger i sin helhet innenfor kalenderåret og har alltid vært bokført i det kalenderåret den gjelder for. Det er ved innbetalingen 1.9. det skjer en forandring i bokføringen, siden to måneder her har vært bokført for neste kalenderår, mens den i 2007 bokføres i sin helhet i 2007.»

Dette er er noe annet enn det Bakke sa lille julaften, på spørsmål om hvilken periode lisensbetalerne skal betale for 1. mars:

- Det blir jo første termin - eller første halvår, da, sa Bakke da.

Siden NRK-lisensen er en avgift, er det Kulturdepartementet som bestemmer det praktiske rundt innkrevingen. Kulturminister Trond Giske (Ap) var tirsdag helt ukjent med Bakkes utspill.

- Har Bakke sagt det? Ja vel. Det er ingenting som er avklart rundt dette i departementet. Dette jobber vi med, sier Giske til Dagens Næringsliv.


(NTB)