Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK: Telenor-sjefen prøvde å bytte ut Berit Svendsen

- Har ikke planer om å bevege på seg, skriver hun i sms.

KJØLIG PÅ TOPPEN: Konsernsjef Sigve Brekke og administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen under presentasjonen av Telenor Groups kvartalsresultat etter 2. kvartal 2018.
Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix.
KJØLIG PÅ TOPPEN: Konsernsjef Sigve Brekke og administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen under presentasjonen av Telenor Groups kvartalsresultat etter 2. kvartal 2018. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor-sjef Sigve Brekke har forsøkt å bytte ut Berit Svendsen, som leder Telenor Skandinavia, opplyser kilder til NRK.

Kildene bekrefter overfor kanalen at Svendsen kjemper for å beholde posisjonen sin i teleselskapet.

Svendsen var en av Brekkes konkurrenter da han fikk toppjobben i konsernet i 2015.

I vår og sommer skal han ha tilbudt henne alternative jobber i Telenor, men så langt har Svendsen – som er en av Norges mest profilerte kvinnelige næringslivstopper – takket nei.

En av jobbene hun skal ha blitt tilbudt, er å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen. I dag er hun en del av denne ledergruppen.

Ønsker ikke svare

Svendsen skriver i en SMS til NRK at hun ikke har planer om å bevege på seg, men ønsker ikke å stille til intervju eller svare på andre spørsmål.

NRK har spurt Brekke om det foregår diskusjoner rundt Svendsens framtid i selskapet.

Han svarer via sin kommunikasjonssjef at «alle ansatte i Telenor har jevnlige samtaler med sine ledere om roller og karrierevei. Det har jeg selvsagt med min konsernledelse også. (...) Den dialogen er et forhold mellom den enkelte ansatte og leder, og det kommenterer vi ikke på».

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.

Hun skriver i en sms til NRK at hun ikke har planer om å bevege på seg.