NRK til sak for å tvinge 67-åring ut i pensjon

NRK vil ha gjort om vedtaket om at Steinar Mediaas ble aldersdiskriminert da han fikk beskjed om å slutte etter at han fylte 67 år. Nå havner saken i retten.

GÅR TIL RETTEN: NRK går til rettssak for å tvinge 67 år gamle Steinar Mediaas ut i pensjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GÅR TIL RETTEN: NRK går til rettssak for å tvinge 67 år gamle Steinar Mediaas ut i pensjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I august kom Likestillings- og diskrimineringsnemnda fram til at NRK brøt arbeidsmiljøloven og diskriminerte Mediaas ved å ikke la ham fortsette i jobben. Det er dette vedtaket NRK vil ha gjort om, og kringkasteren melder selv at den nå går til sak mot nemnda.

- Vi mener vi har en gyldig avtale med NRKs fagforeninger om aldersgrensen på 67 år. Den avtalen forholder vi oss til. Derfor mener vi vedtaket er feil, sier NRKs direktør for juss, rettigheter og personal, Olav Nyhus.

- Dersom det kommer lovendringer som innebærer en annen aldersgrense, vil NRK selvsagt også forholde seg til det.

Mediaas' advokat sa i august at Mediaas håpet NRK ville respektere avgjørelsen og ønske han velkommen tilbake snarest mulig.

(NTB)