NRK: To asylsøkere pågrepet og siktet for terrortilknytning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To mannlige asylsøkere skal være pågrepet to forskjellige steder i landet, siktet for terrortilknytning, melder NRK.

Begge mennene skal være i 30-åra og ble pågrepet i september.

Kanalen skriver at asylsøkerne kom til Norge i 2015 og 2016, trolig fra Syria. Sakene skal ikke ha noen sammenheng med hverandre.

Ifølge NRKs opplysninger skal det være opplysninger som mennene selv har kommet med i asylprosessen som er bakgrunnen for at de nå varetektsfengsles.

PST sier til kanalen at ikke er overraskende at det kommer personer som kan ha gjort straffbare handlinger i forbindelse med konflikter der de kommer fra til Norge.

Kanalen melder at PST ikke har grunn til å tro at de to asylsøkerne som nå er pågrepet kom til Norge med intensjon om å gjennomføre en terroraksjon i landet.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra PST eller advokat Brynjar Meling, forsvarer til ene som er pågrepet.

Saken opppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer