NRK TV skal lage Märtha-portrett

22. september fyller prinsesse Märtha Louise 30 år. Til den store dagen kommer det både portrettbok og TV-program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalsjef Oddvar Bull Tuhus, stedfortreder for fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas, bekrefter overfor Dagbladet at et portrettprogram om julas store TV-heltinne er på beddingen.

- Det stemmer at vi har planer om å lage et portrett av prinsessen når det nærmer seg jubileet, men det er helt i planleggingsfasen og ikke stort å si om det, sier Bull Tuhus.

Da kronprins Haakon studerte ved Berkeley-universitetet i California, ble han portrettintervjuet av Petter Nome for underholdningsavdelingen i NRK TV. Når det nå er prinsesse Märthas tur, blir det trolig en annen løsning.

- Det er ikke helt bestemt ennå, men siden Barne- og ungdomsavdelingen har etablert et nært og godt forhold til prinsessen, blir det trolig den avdelingen som gjør portrettet, antyder Bull Tuhus.

- Det er et stykke fram, og vi har valgt å ikke gå ut med informasjon om planene foreløpig.

  • Prinsesse Märthas opplesningsserie «Prinsessen i eventyrriket» har vært en av NRKTVs store seersuksesser denne jula. Både store og små har verdsatt hennes fortellerevne og fortellerglede. På det meste hadde hun 408000 seere over 12 år, og i tillegg så hvert fjerde barn i alderen tre til elleve år de to eventyrstundene med prinsessen på Kongsseteren.