TERROR I NORGE: NRK vil lage tv-drama om terror, inspirert av hvordan Norge taklet terroren. Bildet er fra eksplosjon i Regjeringskvartalet der en bombe gikk av 22. juli. FOTO: Morten Holm / SCANPIX.
TERROR I NORGE: NRK vil lage tv-drama om terror, inspirert av hvordan Norge taklet terroren. Bildet er fra eksplosjon i Regjeringskvartalet der en bombe gikk av 22. juli. FOTO: Morten Holm / SCANPIX.Vis mer

NRK vil lage TV-drama om terror

Inspirert av hvordan Norge taklet terroren 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK inviterer nå dramatikere, forfattere og filmbransje på idédugnad for å lage TV-drama om mennesker som opplever en stor tragedie. Inspirasjonen er hvordan Norge taklet terroren 22. juli.

- Dagene etter 22. juli viste hvordan en hel nasjon kunne mobilisere gode verdier, den gode vilje og sterke, humanistiske krefter når man blir satt på en alvorlig prøve. Dette kan være temaet for en ny dramaserie på NRK, sier dramasjef Hans Rossiné til Dagsavisen.

I startfasen
Han understreker at prosjektet foreløpig er helt i starten. Men NRK Drama planlegger å invitere Dramatikerforbundet, forfattere, regissører og andre til å komme opp med prosjekter gode nok til å bli NRKs neste store TV-serie.

Produksjonen skal ikke handle om sommerens terrorangrep. Tanken er å lage TV-drama om enkeltmenneskers og samfunnets måte å takle tragedier, store livsutfordringer eller katastrofale hendelser på.

Dramasjef Hans Rossiné trekker sammenligninger til HBOs serie «Treme», om livet i New Orleans etter orkanen Katrina.

(NTB
)