NRK vil til østkanten

NRK snuser på nabotomten til det nye operabygget i Bjørvika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et par uker siden ble det klart at Kjell Inge Røkkes eiendomsselskap Avantor ønsket å kjøpe Marienlyst. Nå viser det seg at NRK allerede da var på frierferd i Bjørvika, skriver Aftenposten i dag.

- Hvis vi skal flytte, vil Bjørvika være et veldig bra alternativ for begge parter, sier NRKs eiendomssjef Arne Kvale til Aftenposten.

Kvale mener at det nye operabygget, NRK og Middelalderbyen vil kunne danne en interessant akse, som ville være bra for så vel Oslo som staten og NRK. Oslo byråd for byutvikling, Ann Kathrine Tornås, er positiv.

- Det ville vært flott å få en hjørnestensbedrift til området, ikke minst etter at NSB droppet hovedkvarteret sitt, sier Tornås til Aftenposten. Hun understreker samtidig at det vil være langt frem til eventuelle mer forpliktende avtaler.

Røkke ønsker som nevnt å slå kloa i Marienlyst, og tilbyr i bytte NRK å slå seg ned i Nydalen, der Avantor har allerede har lokket til seg en rekke medie- og IT-bedrifter. Et mulig makeskifte skal diskuteres over påske.

- Men det er klart vi vil foretrekke å ligge ved sjøen. Og vi skal love å sørge for et vakkert bygg, sier NRKs eiendomssjef.

(Dagbladet.no)