«NSA bør fjernes fra sin makt til å samle inn metadata fra amerikanske telefonsamtaler»

Klar tale.

MINIMALT:  Til tross for avsløringene om at NSA tappet metadata fra telefonen til flere av verdens ledere, som Tysklands Angela Merkel, foreslår rapporten kun minimale reformer, skriver The Guardian.
MINIMALT: Til tross for avsløringene om at NSA tappet metadata fra telefonen til flere av verdens ledere, som Tysklands Angela Merkel, foreslår rapporten kun minimale reformer, skriver The Guardian. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «The National Security Agency (NSA) bør bli fratatt sin makt til å samle inn telefonopplysninger», skriver Det hvite hus i en offentlig uttalelse, ifølge den annerkjente avisa The Guardian.Et panel ved Det hvite hus har diskutert denne saken, og kommet fram til 46 endringer som NSA bør gjøre. Et av punktene er at hvis myndighetene skal få tillatelse til å spionere på utenlandske ledere, må det komme fra et høyere nivå enn det gjør i dag.

Rapporten på 300 sider er omfattet av et panel hvor en av Obamas nærmeste rådgivere sitter.

Foreslår endringer «NSA bør fjernes fra sin makt til å samle inn metadata fra amerikanske telefonsamtaler», skriver panelet.

I stedet foreslås det at private selskaper har et metadataregister, som NSA kan ha tilgang til om man henter rettslige kjennelser før overvåking av telefon- og datatrafikk.

«Etter vårt syn vil gjeldende lagringringsreglement for metadata muligens skape en risiko for at offentlig tillit brytes og det kan være et lovbrudd mot den sivilie friheten», står det i rapporten.

- Skuffet Til tross for avsløringene om at NSA tappet metadata fra telefonen til flere av verdens ledere, som Tysklands Angela Merkel, foreslår rapporten kun minimale reformer, skriver The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer