SIKKERHETSHULL:  Det var tidligere denne uken at sikkerhetssvikten døpt «Heartbleed» ble oppdaget. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
SIKKERHETSHULL: Det var tidligere denne uken at sikkerhetssvikten døpt «Heartbleed» ble oppdaget. Foto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

- NSA har utnyttet datasikkerhetshullet

- Kjent til det i mer enn to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske etterretningstjenesten har i mer enn to år kjent til og utnyttet det store datasikkerhetshullet som ble avdekket denne uka, ifølge Bloomberg.

Nyhetsbyrået viser til to kilder som skal ha kjennskap til saken.

Kildene sier NSA benyttet sikkerhetshullet til å skaffe seg tilgang til passord og andre opplysninger, istedenfor å varsle om en sårbarhet som kunne ramme millioner av internettbrukere.

Men NSA og Det hvite hus avviser påstandene.

- Opplysningene om at NSA eller andre deler av myndighetene skal ha hatt kunnskap om sikkerhetshullet Heartbleed før april 2014 er feilaktige, sier Caitlin Hayden Det hvite hus' talskvinne for nasjonale sikkerhet.

Det var tidligere denne uken at sikkerhetssvikten døpt «Heartbleed» ble oppdaget i OpenSSL - en tjeneste som skal beskytte mot at informasjon på nettet kommer på avveie. Feilen kan ha blitt utnyttet av hackere i to år.

(NTB)