Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NSA: USA varslet Frankrike om hackerangrep mot Macron

Tusenvis av filer lekket. 

NY PRESIDENT: Søndag ble sentrumsmannen Emmanuel Macron valgt til Frankrikes president. Foto: AP / NTB Scanpix
NY PRESIDENT: Søndag ble sentrumsmannen Emmanuel Macron valgt til Frankrikes president. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk etterretningssjef sier at Russland sto bak hackerangrepet mot valgkampteamet til Emmanuel Macron, og at det var USA som varslet Frankrike.

Hackerangrepet kom noen timer før søndagens presidentvalg og førte til at tusenvis av datafiler fra Macrons valgkampteam ble lekket på nettet.

Lederen for etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA), Mike Rogers, sier det var NSA som først ble klar over hva som var i ferd med å skje.

- Vi var blitt klar over den russiske aktiviteten, sa Rogers under en høring i Senatets forsvarskomité mandag.

Han sier videre at NSA varslet sine franske motparter før Frankrike kom med sine offentlige kunngjøringer om hendelsene.

«Hør, vi overvåker russerne, og vi ser at de trenger igjennom deler av infrastrukturen deres. Dette er det vi har sett, hvordan kan vi hjelpe dere», var kjernen i det den amerikanske etterretningstjenesten sa til franskmennene ifølge Rogers.

Det var fredag kveld at store mengder filer ble publisert av noen som kalte seg EMLEAKS. Franske myndigheter gikk straks ut og ba franske medier om ikke å publisere materialet, som skal ha vært en blanding av ekte materiell og falsk informasjon.

(NTB)