NSB håper på bedring torsdag

Torsdag legger NSB om «buss for tog»-ordningen på Østfoldbanen og håper på mindre kaos. Den virkelige ildprøven kommer mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Etter helgen er nemlig enda flere av pendlerne tilbake fra sommerferie, og enda flere skal ta buss og tog for å komme seg på jobb.

- Vi er så godt forberedt som mulig på å ta imot alle reisende, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB. Over 250 busser er satt inn for å få passasjerene fram selv om togene står på grunn av utbyggingen av Follobanen.

Torsdag letter situasjonen noe når reisende med lokaltog til Ski igjen kan sette seg på toget fra Oslo. Linken er nemlig åpen til Kolbotn, og overgangen til buss skal nå skje ved Rosenholm.

Reisende med lokaltogene til Moss og Mysen samt regiontogene mot Halden, må fortsatt ta buss fra holdeplassen ved spor 19 på Oslo S. Noe av problemene denne uken skyldes at det er trangt om plassen rundt spor 19 og dermed begrenset hvor mange busser som kommer inn til enhver tid.

- Vi gjør så godt vi kan med den eksisterende trafikksituasjonen i og rundt Oslo S, sier Myhre. Oppfordringen til de reisende er enkel: Møt opp etter rutetabellen.

- Det er kundeveiledere på alle store stasjoner på Østfoldbanen i morgen- og ettermiddagsrushet for å hjelpe de reisende.

Anleggsperioden på Østfoldbanens vestre linje varer ut neste uke. (©NTB)