Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NSB har flere forsinkelser enn oppgitt

Jernbaneverket forteller ikke om alle.

DETTE ER TILSYNELATENDE I RUTE: Men NSB har flere forsinkelser enn oppgitt, ifølge Aftenposten. Foto: Vidar Knai / SCANPIX
DETTE ER TILSYNELATENDE I RUTE: Men NSB har flere forsinkelser enn oppgitt, ifølge Aftenposten. Foto: Vidar Knai / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Langt flere lokaltog i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger er forsinket enn det Jernbaneverket forteller deg.

Det mener Riksrevisjonen, som er kritisk til måten forsinkelser telles på, skriver Aftenposten.

Stortinget og Regjeringen har i ti år pålagt Jernbaneverket å rapportere hvor ofte togene kommer i rute.

Ifølge Jernbaneverket var 85 prosent av lokaltog eller intercitytog i rute i fjor ved endestasjonen, i den forstand at de ikke var mer enn tre minutter forsinket.

Riksrevisjonen har i sine undersøkelser oppdaget at Jernbaneverket har valgt sin egen måte å telle på. Alle tog er nemlig blitt registrert som punktlige fram til 3 minutter og 59 sekunder, i stedet for tre minutter.

Dermed når ikke ett eneste av landets tog målet om punktlighet, ikke engang Flytoget.

- Dette er en tildekking av de reelle togforsinkelsene. Jeg kan ikke skjønne at kravene vi har hatt i ti år, har vært til å misforstå, sier lederen av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité Knut Arild Hareide (KrF).

Fungerende informasjonsdirektør Ann-Kristin Endal i Jernbaneverket avviser at de i rapportene har trikset med tallene og viser til at Samferdselsdepartementet mener rapporteringen er i orden.

Det hører med til historien at tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) sørget for å utvide definisjonen av punktlighet til nettopp 3 minutter og 59 sekunder før hun gikk av.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media