NSB innrømmer bremsesvikt

NSB Gods innrømmer nå at togulykken på Lillestrøm stasjon skyldes svikt i bremsene på godstoget som raste inn i et parkert tog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øystein Aslaksen, leder i Norsk Lokomotivmands Forbund sa tidligere i dag at ulykken måtte skyldes bremsesvikt.

- Det er åpenbart at det har vært en feil med togets bremser, og at lokføreren har vært veldig klar over hva som kom til å skje, sa Aslaksen til Dagbladet :på nettet.

Nå bekreftes dette av NSB Gods:

- Årsaken til togulykken på Lillestrøm var at bremsene på godstoget sviktet i bakken ned til stasjonen, opplyser kvalitets- og sikkerhetssjef Arne Tordhol i NSB Gods.

Han sier at alle andre systemer ser ut til å ha fungert. Tordhol avviser også menneskelig feil.

- Det er mye som tyder på at sammenstøtet ved Lillestrøm skyldtes hel eller delvis bremsesvikt, sier Tordhol som understreker at dette kun er en foreløpig konklusjon.

- Alt tyder på at lokomotivføreren har forsøkt å bremse. Det er imidlertid ikke mulig å si nå om bakgrunnen til en eventuell bremsesvikt, sier han til NTB.

Øystein Aslaksen forklarte tidligere i dag at lokføreren ga flere faresignal med togets fløyte da han skjønte at bremsene ikke fungerte og at han ikke ville klare å stanse i tide.

Ned mot Lillestrøm stasjon er det en bakke med en helling på 17 promille. Vekten på vognene og lasten var 532 tonn, og lokomotivet var av typen EL 16.

Dagbladet :på nettet følger saken

EKSPLOSJONSFARE: Det brenner i kveld fortsatt i godstoget som kolliderte med et annet tog på Lillestrøm stasjon.