NSB luta lei slurvete journalister

NSB slår tilbake mot journalister som feilaktig kritiserer bedriften. - Det er tydelig at mange journalister og redaksjoner ikke er klar over forskjellene mellom NSB, Jernbaneverket og Jernbanetilsynet. Men nå er det nok, sier informasjonssjef Svein Ringstad i NSB BA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NSB er landets suverent mest medieomtalte bedrift. I året med Åsta-ulykken, Lillestrøm-ulykken og generelt turbulent og kaotisk drifts- og ledelsessituasjon, har NSB blitt viet over 40000 avisartikler, tv- og radioinnslag og internettartikler i norske medier. Og journalistene tar feil gang på gang, til NSBs irritasjon og fortvilelse.

- Urettferdig

- Når en avis feilaktig gir NSB ansvar for noe andre har ansvaret for, opplever våre ansatte det som urettferdig og ubehagelig. Folk flest får et mye mer negativt bilde av NSB enn det som er riktig, og våre målinger viser at nordmenns holdning til NSB blir mer negativ når det skrives negativt om NSB i pressen, sier Ringstad.

- Journalistenes forvirring omkring de ulike institusjonene gir også et prinsipielt problem. De svekker og forvirrer i en viktig debatt om samferdselspolitikken. NSBs kunder plages av tog som blir innstilt på grunn av feil på spor, kjøreledning eller signal. De er misfornøyde fordi de ikke får god informasjon på høyttalerne på stasjonene. Mange tror dette er NSBs feil. Når media er med på å skape slike misoppfatninger, forsvinner det politiske støtten for å få bygd ut infrastrukturen ved jernbanen og gi Jernbaneverket nok midler til dette, mener informasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer