NSB må kutte rundt 300 ansatte

- En tung beslutning for NSB. 

OVERTALL: - Det er definert en overtallighet, som er anslått til å være 300. Hvordan det skal håndteres, har ikke organisasjonene hatt på drøfting på enda, sier Jane B. Sæthre i Norsk Jernbaneforbund til VG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERTALL: - Det er definert en overtallighet, som er anslått til å være 300. Hvordan det skal håndteres, har ikke organisasjonene hatt på drøfting på enda, sier Jane B. Sæthre i Norsk Jernbaneforbund til VG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med jernbanereformen må NSB Persontog må kutte rundt 300 ansatte innen ledelse og administrasjon innen desember 2018.

Det melder NSB i en pressemelding.

Det er NSB-konsernets styre som har vedtatt prosessen. Målet er at NSB, gjennom reformen, skal bli en mer effektiv og slankere organisasjon.

- NSB må gjennom en krevende omstilling for å tilpasse NSB til ny rolle og gi selskapet konkurransekraft til å vinne anbud, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB i pressemeldinga.

- Dette er en tung beslutning for NSB. Vi er inne i en av de mest krevende omstillingene i NSBs historie, og dette er grep vi er helt nødt til å gjøre nå, sier Isaksen.

Det var VG som først omtalte den planlagte nedbemanningen.

- Vi forventer at dette skal skje gjennom frivillig avgang, sluttpakker og andre stimuleringsmidler. Vi kommer ikke til å akseptere oppsigelser, sier nestleder Jane B. Sæthre i Norsk Jernbaneforbund til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer