NSB på feil spor - traff nesten politiet

Politiet i Oslo lette langs togskinnene etter en mann som hadde stukket av etter at han hadde kjørt av veien. NSB var varslet og politiet trodde de kunne lete trygt, men plutselig kom et lokomotiv dundrende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kunne ha endt veldig galt, men heldigvis ble ingen skadd.

Historien startet da politiet i 01-tida i natt fikk melding om at det hang en bil utenfor veikanten i Kværnerveien i Gamlebyen. Da politiet kom til stedet så de at bilen hang ut mot skinnegangen på Gjøvikbanen. Sjåføren hadde forduftet og politiet ville lete etter ham langs skinnegangen.

Politiet kontaktet NSB og fikk melding om at kjørestrømmen var slått av og togtrafikken stanset, slik at politiet kunne lete etter sjåføren av bilen, skriver Aftenposten Aften. Klokka 1.42 passerte et lokomotiv hundepatruljen og traff bilen som hang ut mot skinnegangen. Bilen ble skadd i fronten, mens lokomotivet bare fikk noen skraper.

- Alle ble ganske skremt. Det var åpenbart at lokføreren ikke visste at vi var ved skinnegangen. Vi hadde regnet med at kjørestrømmen var slått av og det ikke skulle komme noen tog eller lokomotiv, sier Per Arne Nikolaisen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til avisen.

Informasjonsdirektør i NSB, Svein Horrisland, forteller at han tror at årsaken til hendelsen er en misforståelse om hvilket spor letingen foregikk, men han hadde i ettermiddag ikke snakket med dem som var på jobb da nesten-ulykken skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer