Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NSB til kamp mot taggerne

Togselskapet er lei av å bruke over 10 millioner i året på å fikse etter tagging og hærverk. De vurderer å installere overvåkingskameraer i lokaltogene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det største problemet er hærverk og tagging inne i togene, sier vedlikeholdssjef i NSB Kortdistanse, Svein-Erik Martinsen til Aftenposten.

Nå skal de sette inn ressurser på å bekjempe taggere som tilgriser togvognene. Reparasjons-millionene ville de gjerne brukt til annet enn å rydde opp etter taggerne. Tilgrising på innsida av vognene koster NSB mer enn tagging på utsiden av togsettene.

Og problemet er størst på lokaltogstrekningene. Derfor vurderer NSB å installere overvåkingskameraer som kan «passe på» slik at taggerne kan få straff som fortjent.

Datatilsynet er positive til NSBs planer.

- Bekjempelse av kriminalitet som fører til store økonomiske tap, er absolutt et godt argument for å tillate slik overvåking, sier informasjonssjef i Datatilsynet, Anne Nyeggen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media