NSB varsler forsinkelser og innstillinger under streik tirsdag

Medlemmer i Norsk Jernbaneforbund streiker i tre timer.

VARSLER FORSINKELSER: Medlemmer i Norsk Jernbaneforbund krever garanti om å få beholde jobben når regjeringen skal privatisere trafikken på flere togstrekninger. Tirsdag streiker de. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VARSLER FORSINKELSER: Medlemmer i Norsk Jernbaneforbund krever garanti om å få beholde jobben når regjeringen skal privatisere trafikken på flere togstrekninger. Tirsdag streiker de. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NSB opplyser at det forventes innstillinger og forsinkelser i togtrafikken under den politiske streiken, som varer fra klokken 10 til 13.

- Den politiske streiken vil medføre enkelte innstillinger og forsinkelser i togtrafikken, skriver NSB på sine nettsider

Rundt 500 renholdere og vedlikeholdsarbeidere risikerer å miste jobben sin når jernbanetrafikken på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen skal legges ut på anbud, og det er disse som streiker tirsdag.

De aller fleste av de togansatte som blir berørt av konkurranseutsettingen, kommer til å få bli med over til eventuelt nye selskaper som ledd i en såkalt virksomhetsoverdragelse. Men renholdere og vedlikeholdsarbeidere er ikke sikret dette, ifølge Jernbanedirektoratet. Dermed er det fritt fram for en ny aktør til å velge en annen og rimeligere løsning for renhold og vedlikehold.

– Løper fra løftene

Både SV og Arbeiderpartiet har uttrykt sympati med de streikende.

– Regjeringen lovet at jernbanereformen ikke skulle gå utover lønns- og arbeidsbetingelser. Nå løper de fra løftene. Streiken er nok et varsel om at Norge nå trenger en ny arbeidslivspolitikk for de mange vanlige arbeidsfolkene. Vi må gi arbeidsfolk tryggheten tilbake, sier Ap-nestleder Hadia Tajik i en epost til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer