NSB velger Arne Wam

Styret i NSB vil fredag ansette konstituert NSB-sjef Arne Wam i fast stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NSB-styrets formann Olav Fjell skal allerede ha blinket ut Wam som den beste kandidaten etter intervjurundene som nå er fullført, skriver Dagsavisen. Han skal i hovedsak ha håndtert den avsluttende ansettelsesprosessen på egen hånd uten stor medvirkning fra de øvrige styremedlemmene.

Det har lenge vært klart at Wam er NSB-systemets favoritt til den utsatte lederstillingen. Wam selv har også vært svært innstilt på å få fast ansettelse.

- Det var et krav for at jeg i første omgang skulle ta jobben som konstituert, sa Wam til NTB i august. Wam var tirsdag ikke tilgjengelig for kommentarer.

Den tidligere NRK-journalisten Arne Wam har startet løpet mot NSB-toppen med forsprang til andre søkere siden han har sittet som konstituert sjef fra april da Osmund Ueland ble avsatt av daværende styreformann Arent M. Henriksen. Wam skal ha vært Henriksens fjerdevalg etter tre interne kandidater. Henriksen ble senere sparket av samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Det er rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval som har hatt hånd om ansettelsesprosessen, men verken Fjell eller Mercuri Urval ønsker å kommentere Dagsavisens opplysninger med annet enn at flere kandidater har vært inne i bildet.

(NTB)

NY SJEF :Styret i NSB går inn for at konstituert NSB-sjef Arne Wam går inn i fast stilling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer