NSB vil betale narko-avrusing

NSB vil ikke at Oslo S lenger skal være varmestue for narkomane. Derfor spanderer NSB avrusing og behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å hjelpe disse stakkarene bort fra stasjonen. Det gjør vi ved å gi de narkomane et tilbud om behandling - som vi betaler. For eksempel behandling ved avrusningshjem og liknende, sier Nita Kapor, kommunikasjonsdirektør i NSB BA.

Samarbeid

- Dette er et av flere tiltak som kan bli aktuelle. For tida er vi i samtaler med Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen for å finne rette samarbeidspartneren. Innen utgangen av februar har vi ventelig avklart hvilke tiltak som skal settes i verk, bekrefter direktør Olav Line i NSB Eiendom.
Hvor mye penger NSB er villig til å bruke på å hjelpe sprøytenarkomane ved Sentralstasjonen, vil han ikke si noe om
. NSB-direktøren lover imidlertid at selskapet ikke bare vil skaffe disse boligtilbud så langt borte fra Oslo sentrum at Sentralstasjonen blir uaktuell som daglig tilholdssted.

- Strengere NSB

NSBs mål er å høyne kvaliteten på tilbudet til de reisende. Dette gjelder alt fra det arkitektoniske til de reisendes sikkerhet.

- Vi må bli strengere mot folk som ikke har noe å gjøre på Oslo S, så som narkomane og uteliggere.

Vårt overordna mål er å styrke sikkerheten til de reisende. Fordi de ofte føler seg truet av for eksempel de narkomane som oppholder seg i stasjonsområdet, vil vi også gjøre noe med dette, sier Kapor.

- NSB er selvsagt klar over at det å ta hånd om de narkomane primært er det offentliges oppgave. Men alle aktører har et sosialt ansvar, sier hun.