Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NSB vurderer å heve kjøpet av Signatur-tog

Ledelsen i Adtranz er ikke sikker på om selskapet kan rette feilene på Signatur-togene før de neste togene skal leveres. NSB vurderer å heve kjøpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er sikre på at vi skal klare å løse problemene, men vi er ikke sikre på at vi skal klare det før vi skal levere de neste togene i september. Det kan ta noe tid å løse problemene, sier direktør Ronny Solberg i Adtranz til NTB.

Han vil ikke si noe om hvor lang tid selskapet trenger for å rette opp feilene.

I dag er NSB svært lite fornøyd med Signatur-togene. Nå nekter selskapet å overta de siste fire Signatur-togene før Adtranz retter opp feilene på togene som allerede er levert. NSB skal etter planen overta fire nye togsett fram til årsskiftet.

I tillegg til svakheter i akslinger og hjul, er det funnet flere feil ved blant annet klimaanlegget. Jan Runesson, sjefen for materiellinnkjøp i NSB, sier til NRK at feilene hver for seg er alvorlige nok til at NSB foreløpig ikke vil overta togene.

- Det viktigste er å få boggiene med hjul og bremser til å holde slik de skal. Vi har altfor stor slitasje på delene per i dag. Det er også andre feil, sier han.

Jan Runesson sier at NSB vil heve kjøpet hvis Adtranz kommer til den konklusjonen at selskapet ikke klarer å levere tilfredsstillende tog.

(NTB)