NTB erfarer: Endringer i regjeringen blir avgjort i ekstraordinært statsråd senere i dag

Sandberg er ute av tenkeboksen.

ENDRINGER: Endringer i regjeringen blir avgjort i ekstraordinært statsråd senere i dag, etter det NTB erfarer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ENDRINGER: Endringer i regjeringen blir avgjort i ekstraordinært statsråd senere i dag, etter det NTB erfarer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen avholder ekstraordinært statsråd senere i dag. Der vil det bli utnevnt en ny permanent justisminister og muligens også en ny fiskeriminister.

Frp-veteranen Per Sandberg er i dag fungerende justis-, beredskaps- og innvandringsminister i tillegg til å være fiskeriminister. Før påske varslet Sandberg at han ville tilbringe høytiden i tenkeboksen. Jobben som justisminister på permanent basis ville bli hans hvis han ønsket den, etter det NTB fikk opplyst fra flere hold.

Dersom Sandberg blir ny justisminister, må en ny fiskeriminister på plass. Etter det NTB forstår ligger det ikke an til større endringer i denne omgang.

Det er muntlig spørretime på Stortinget onsdag, og statsråd på Slottet ventes å bli avholdt etter klokken 12 en gang.

Åpen om fortida

Sandberg har vært åpen om at han er usikker på om han ønsker justisministerposten. Årsaken er blant annet at nordtrønderen i 1997 ble idømt 3 000 kroner i bot for å ha skallet ned en asylsøker, en hendelse han senere har beklaget og «angret bittert» på.

I 2013 ba Sandberg selv om å få slippe å bli statsråd fordi han blant annet fryktet for støy rundt hans person. Dette kom fram i hans biografi «Mot min vilje». ​

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer