NTB med kongetabbe

Feilsiterte kong Harald.

UTTALTE SEG: Kong Harald er for tida på statsbesøk i Slovenia, men ga tidligere i dag en kort uttalelse i forbindelse med Krigskors-saken. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
UTTALTE SEG: Kong Harald er for tida på statsbesøk i Slovenia, men ga tidligere i dag en kort uttalelse i forbindelse med Krigskors-saken. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk Telegrambyrå (NTB) trekker i ettermiddag en sentral uttalelse kong Harald skal ha kommet med i forbindelse med sin ikke-deltakelse under Krigskors-utdelingen 8. mai.

Forklaringen er at kongen ikke har kommet med uttalelsen han er sitert på av byrået, og som delvis ligger til grunn for statsminister Jens Stoltenbergs svar til Dagbladet tidligere i dag.

Dermed faller bunnen ut av tvilen som utover dagen er sådd rundt Dagbladets sakskompleks; tvilen er i all hovedsak konstruert rundt det feilaktige sitatet fra NTB. Med det svekkes også Stoltenbergs argumentasjon om at kongen ikke ble nektet å delta under seremonien.

Satte foten ned Nyhetsdagen har vært preget av Dagbladets avsløring av at kong Harald selv ønsket å dele ut Norges høyeste utmerkelse Krigskorset med sverd på frigjøringsdagen 8. mai, men at Jens Stoltenbergs regjering satte foten ned for monarkens deltakelse ved seremonien.

Medietrykket mot så vel regjering som kongehus har vært stort i kjølvannet av saken, og i 13-tida sendte NTB ut en uttalelse fra kongen:

«Kongen understreket at hadde han ønsket å dele ut medaljene selv, ville han sagt ifra om det.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer