NTG-lærer ga alkohol til elev i 18-årsgave - fikk sparken på dagen

- Vi ønsker ikke at elevene skal drikke alkohol i utgangspunktet, sier sportsdirektør Trond Hårberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En trener ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Lillehammer har fått sparken på dagen etter at hadde gitt en elev ei flaske alkohol i 18 årsgave, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

- En trener ved NTG i Lillehammer ga alkohol i 18-årsgave. Dette står i sterk kontrast til det som forventes av en trener ansatt ved NTG. Treneren har innsett rekkevidden av sine handlinger, og arbeidsforholdet hans er opphevet med øyeblikkelig virkning, sier Trond Hårberg til Dagbladet.

Han er daglig leder og sportsdirektør ved NTG.

- Høye krav- Vi anser saken som en personalsak, og ønsker ikke å kommentere noe utover dette.

- Men er ikke dette å overreagere?

- Det får være opp til andre å avgjøre. Vi har håndtert det på den måten vi mener er riktig. Vi har høye krav til våre elever, og da må vi ha lærere som oppfordrer til å følge regelverket. Vi jobber hardt med å skape gode holdninger, sier Hårberg til Dagbladet.

- Hvilke type alkohol var det snakk om? Var det alkohol som ikke er tillatt for 18-åringer?

- Det vil vi ikke kommentere. Vi har brukt fagfolk i vurderingen, og er trygge i vår avgjørelse. Vi ønsker i utgangspunktet ikke at våre elever skal drikke alkohol, og mener det derfor er likegyldig hva slags type alkohol eleven fikk. Det er uheldig uansett, mener han.

Strengt regelverkI 2008 ble flere elever ved hopplinjen ved NTG Lillehammer utvist i en uke for å ha brutt skolens strenge regelverk for alkoholbruk. Hårberg bekrefter at de fremdeles har like strenge regler.

- Våre elever kommer hit for å trene og nå en målsetning. Vi forfølger ikke elevene våre på fritiden, men følger opp det som blir kjent for oss. Alle elevene som starter her godtar et regelverk, og foresatte setter pris på vår alkoholfrie profil.

- Elevene som begynner her må ta konsekvensen av å ville satse og hevde seg i verdensklasse.

Han erkjenner at de strenge retningslinjene fører til mange pressehenvendelser:

- Men vi gjør noe med det. Ikke alle tar alkoholbruk like seriøst, men vi er tydelige vi vårt holdningsarbeid.