NTNU i Trondheim er Nordens beste universitet, ifølge en ny kåring. 

Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
NTNU i Trondheim er Nordens beste universitet, ifølge en ny kåring. Foto: Tom E. Østhuus / DagbladetVis mer

NTNU kåret til Nordens beste universitet

Går forbi Universitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den siste målingen går Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim forbi Universitetet i Oslo og Helsingfors og legger seg på en 16. plass i Europa, skriver Uniform, nettavisen for Universitetet i Oslo.

Trondheimsuniversitetet kommer på en 80. plass i verden, mens UiO havner på 130. plass. Universitetet i Bergen plasserer seg som nummer 70 i Europa og 208 i verden.

Det er Swiss Federal Institute of Technology i Zürich som havner på førsteplass i Europa, tett fulgt av universitetene i Cambridge og Oxford.

På listen over de beste universitetene i verden kaprer amerikanerne de 16 første plassene, med Harvard, MIT og Stanford på de tre første.

Målingen som forskergruppen Internet Lab gjennomfører for det spanske forskningsrådet to ganger i året, tar denne gangen utgangspunkt i hvor synlig universitet er på internett og hvor mange forskningsartikler og annen relevant forskning som er tilgjengelig på nettet.

Forskergruppen mener det å være til stede på internett, bedre reflekterer en stor gruppe variabler som inngår i et universitets hovedoppgaver, nemlig undervisning, forskning og kunnskapsformidling.

(NTB)