NTNU-rektor går av grunnet direktør-forhold

- Det er en tid for alt, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim. Nå går han av på grunn av kjærlighetsforholdet til direktøren for campusutviklingen ved universitetet.

GÅR AV: NTNU-rektor Gunnar Bovim trekker seg med umiddelbar virkning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GÅR AV: NTNU-rektor Gunnar Bovim trekker seg med umiddelbar virkning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

- Det er en tid for alt. Jeg har vært toppleder i over 20 år, seks av disse som rektor ved NTNU. Det har vært et privilegium. Så har mitt og Merete Kvidals forhold nå utløst noen utfordrende dilemmaer for NTNU. Samlet sett mener jeg derfor tidspunktet er riktig for å gi stafettpinnen videre, sier rektor Gunnar Bovim i en uttalelse på universitetets egne nettsider.

Bovim vil ha siste arbeidsdag kommende uke. Ifølge NRK var det i sommer at kjærlighetsforholdet mellom rektoren og Kvidal ble kjent.

Kvidal sitter i stillingen som direktør for campusutvikling ved NTNU, som for tida gjennomgår en stor utbygging.

De to skal selv i forkant ha bedt styreleder om å innhente ekstern juridisk vurdering av hvordan habilitet og viktige prosesser rundt intuisjonen skal ivaretas om det skal legges til grunn at de er et par, skriver NTB.

Roses som rektor

Under et ekstraordinært møte fredag, besluttet NTNU-styret å konstituere prorektor Anne Borg som rektor inntil nytt åremål lyses ut. Endringen i NTNUs ledelse vil tre i kraft onsdag 21. august.

Bovim framheves av styret som en sterk og synlig rektor i hele sin periode - særlig i de seinere år med store omorganiseringer.

- Styret er takknemlig for den innsatsen ledelsen, med Gunnar Bovim i spissen, har lagt ned gjennom disse årene. Styret er også trygg på at NTNU vil bli ledet på en meget god måte av konstituert rektor Anne Borg, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg i en uttalelse på NTNUs nettsider.

Bovim blir imidlertid å se på NTNU også framover. Han går nå over til å jobbe med undervisnings- og forskningspolitiske oppgaver ved universitetet.