NTNU-rektor går av grunnet direktør-forhold

- Det er en tid for alt, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim. Nå går han av på grunn av kjærlighetsforholdet til direktøren for campusutviklingen ved universitetet.

GÅR AV: NTNU-rektor Gunnar Bovim trekker seg med umiddelbar virkning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GÅR AV: NTNU-rektor Gunnar Bovim trekker seg med umiddelbar virkning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en tid for alt. Jeg har vært toppleder i over 20 år, seks av disse som rektor ved NTNU. Det har vært et privilegium. Så har mitt og Merete Kvidals forhold nå utløst noen utfordrende dilemmaer for NTNU. Samlet sett mener jeg derfor tidspunktet er riktig for å gi stafettpinnen videre, sier rektor Gunnar Bovim i en uttalelse på universitetets egne nettsider.

Bovim vil ha siste arbeidsdag kommende uke. Ifølge NRK var det i sommer at kjærlighetsforholdet mellom rektoren og Kvidal ble kjent.

Kvidal sitter i stillingen som direktør for campusutvikling ved NTNU, som for tida gjennomgår en stor utbygging.

De to skal selv i forkant ha bedt styreleder om å innhente ekstern juridisk vurdering av hvordan habilitet og viktige prosesser rundt intuisjonen skal ivaretas om det skal legges til grunn at de er et par, skriver NTB.

Roses som rektor

Under et ekstraordinært møte fredag, besluttet NTNU-styret å konstituere prorektor Anne Borg som rektor inntil nytt åremål lyses ut. Endringen i NTNUs ledelse vil tre i kraft onsdag 21. august.

Bovim framheves av styret som en sterk og synlig rektor i hele sin periode - særlig i de seinere år med store omorganiseringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.