Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nudistjurister kastet kappene

Nordiske jusstudenter trosset oktoberkulda og blottla seg foran operaen.

BARKEDE JURISTER: Nesten hele denne gjengen av nordiske juriststudenter badet fra operaen i ettermiddag. Noen kastet alle plagg, mens andre beholdt et minimum på. Foto: Øistein Norum Monsen
BARKEDE JURISTER: Nesten hele denne gjengen av nordiske juriststudenter badet fra operaen i ettermiddag. Noen kastet alle plagg, mens andre beholdt et minimum på. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Dagbladets fotograf var ikke sein med linsa da han fra heisvinduet i Havnelageret oppdaget tre unge mennesker som hadde kastet klærne i høstsola og boltret seg i vannet ved Operaen i Oslo.

- Det var en fin plass og vakkert vær. Dessuten er dette en tradisjon vi har, sier Irene Hallikainen (22) fra Finland til Dagbladet.no.

Vi treffer henne sammen med en gjeng unge mennesker fra ulike nordiske land. De er alle jusstudenter og er kommet til Oslo for Nordic Week.

- Vi besøker tolv steder i Norden som har juridisk fakultet. Og vi driver ikke bare med tullball som dette. Hver dag har vi eskursjoner og forelesninger, forsikrer jusstudenten.

- Nei! Er dere fra en avis. Har dere bilder av meg? Så flaut! utbryter Elisabeth Patriarca (22) fra Island. Etter å ha inspisert bildet på fotografens kamera, synes hun likevel det er nokså festlig.

Selv om avisa bare festet tre nudistjurister til film, forsikrer de unge studentene om at nær hele gjengen dristet seg ut i det kjølige oktobervannet.

- Vi har tradisjon for å ta et bad på de stedene vi kommer til, forklarer finske Mikko Rudanko (23).

HAVNER VI I AVISA? De nordiske jusstudentene brøt ut i latter da de skjønte at Dagbladet hadde festet badestuntet deres til film. Foto: Øistein Norum Monsen
HAVNER VI I AVISA? De nordiske jusstudentene brøt ut i latter da de skjønte at Dagbladet hadde festet badestuntet deres til film. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!