FULL STOPP: I oktober og november kom det opp mot 1.000 asylsøkere ukentlig over grensen fra Russland, den siste uka har det ikke kommet en eneste asylsøker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FULL STOPP: I oktober og november kom det opp mot 1.000 asylsøkere ukentlig over grensen fra Russland, den siste uka har det ikke kommet en eneste asylsøker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Null asylsøkere over Storskog, UDI mener tiltak har virket

Den siste uken har det ikke kommet en eneste asylsøker over Storskog. - Norske tiltak har hatt en tydelig effekt, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- En hel uke uten noen asylsøkere over Storskog. Norske tiltak har hatt en tydelig effekt. Tiden vil vise om effekten varer, skriver direktør i Utlendingsdirektoratet Frode Forfang på Twitter søndag.

I oktober og november kom det opp mot 1.000 asylsøkere ukentlig over grensen fra Russland, og på det meste ble det registrert 1.113 asylsøkere i løpet av én uke i starten av november.

I slutten av november var tallet på vei nedover, og det ble registrert 314 asylsøkere i månedens siste uke. Mandag iverksatte politiet nye instrukser fra UDI, og etter dette har det altså blitt full stans. Instruksen innebærer at norske grensekontrollører får vurdere asylsøkernes ID-papirer allerede før de forlater det russiske området.

I tillegg til instruksen har regjeringen innført en rekke andre tiltak, blant annet skjerpet grensekontroll av den indre Schengen-grensen. Tiltaket hadde opprinnelig en varighet på ti dager, men ble fredag forlenget med 20 dager.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer