Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Null kontroll i Oslo kommune

Pleieren stjal som en ravn, men kommunen ga henne bare nye jobber på nye sykehjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bydel Bjerke i Oslo kvittet seg i fjor sommer med en hjelpepleier som innrømmet at hun stjal et diamantsmykke fra en beboer på et kommunalt sykehjem.

Pleieren var også mistenkt og anmeldt for flere andre penge- og smykketyverier fra andre eldre på sykehjemmet, men disse sakene ble henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling.

Slapp anmeldelse

Samtidig som pleieren stjal i en bydel, tok hun ekstravakter på et annet sykehjem i Oslo. Sykehjemmet hadde flere avdelinger, som var drevet av forskjellige bydeler.

De gikk ikke lang tid før pleieren gjorde seg til kjeltring igjen. Den ene bydelen hun jobbet for konfronterte pleieren med at penger var forsvunnet fra sykehjemsavdelingen deres. Hun la kortene på bordet og innrømmet pengetyveri.

Hun betalte tilbake og saken ble ikke anmeldt.

Kvinnen fortsatte å jobbe ved det samme sykehjemmet, men bare på en annen avdeling, drevet av en annen bydel.

Fikk fortsette

Den ene bydelen varslet nemlig aldri den andre bydelen om tyveriet som var oppdaget. Og igjen meldte beboere fra om smykker og penger som forsvant.

Et søskenpar mistet et smykke som var verdsatt til 40 000 kroner og de anmeldte saken til politiet. Etterforskerne henla saken med begrunnelsen at de ikke hadde nok opplysninger til å identifisere en gjerningsmann.

Jobb nummer 4

Nå i sommer fikk kvinnen sin fjerde jobb som pleier på sykehjem i Oslo kommune. Denne gang av bydel Sagene. Kommunerevisoren i Oslo stusset over at kvinnen på nytt hadde fått jobb som hjelpepleier.

Bydelen ble kontaktet og sa opp jobbavtalen med kvinnen da de ble kjent med hennes forhistorie.

Bydel Sagene hadde derimot sjekket referansene hennes i andre bydeler i Oslo kommune før hun ble ansatt. Men ingen bydeler hadde noe å utsette på pleieren, snarere tvert i mot.

Ikke engang bydel Bjerke, som visste at pleieren var tatt for diamanttyveri og hadde fått sparken ett år tidligere, varslet bydel Sagene.

Selv om kvinnen bare er bøtelagt for ett tyveri, stanset tyveriene på alle stedene hun jobbet etter at hun sluttet der.

Les kommunerevisorens brev om saken

JOBBET HER:</B> Pleieren jobbet og stjal fra en beboer på Økern alders- og sykehjem i Oslo. Likevel fikk hun nye jobber som pleier på andre kommunale sykehjem i hovedstaden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media